недеља, 11. септембар 2016.

Pivo i kobaja



Pivo i kobaja. Pivnica i restoran, kao što i samo ime kaže. Nalazi se na dve opštine, na Vračaru (mojoj omiljenoj) i na Zvezdari. Gastro policija je naravno kao veliki ljubitelj piva posetila obe lokacije, i ovom prilikom prenosimo vam svoje utiske paralelno sa oba mesta. Pa da se bacimo na posao!


Pivo i kobaja


Na Vračaru, ovaj pab se nalazi na samom početku Braničevske ulice, te nema šanse da omašite ovo mesto. Smešten na ćošku sa ogromnim nazivom - Pivo i kobaja (na ćirilici, čemu dajem veliki plus, da malo negujemo srpsko pismo) i mini baštom prosto će vas namamiti da makar zavirite kakvo je mesto u pitanju. Ukoliko se smestite u ovu malenu baštu, imaćete pogled pravo na Hram Svetog Save, što je zaista opuštajuće. Ukoliko pak želite da uživate u većoj bašti, onda se zaputite na Zvedaru, jer je tamo veći akcenat stavljen na baštu. Naravno na obe lokacije, i enterijer i ekterijer su isto zamišljeni. Bašta je u pabskom fazonu, sa drvenim stolovima i stolicama u boji svetlog drveta, i malim separeima sa visokim sedenjem. U unutrašnjem delu dominiraju tamne boje drveta i ovo je jedan od retkih pabova čijim sam enterijerom ostala oduševljena. Zidovi su prepuni ukrasnih krigli, fotografija, natpisa, ukrasa i svega ostalog što vas može asocirati ili ima veze sa pivom na bilo koji način. Po stočićima možete da primetite i lampe čiji stalci su u obliku pivskih flaša, a u pabu se nalazi i nekoliko Harley Davidson stolica. Kada je ovaj pab u pitanju imala bih samo zamerku na njihov toalet, koji je toliko malen (na Vračaru) da iako ste žensko moraćete polučučeći da obavite malu nuždu jer je jednostavno nemoguće smestiti se na wc šolju (da naglasim da spadam u sitnije devojke). Ali i na njihov mali toalet se čovek vremenom navikne.


Pivo i kobaja - enterijer na Vračaru
Pivo i kobaja - eksterijer na Zvezdari


Što se tiče njihovog menija, sam naziv paba vam kaže da je ovde najveći akcenat na pivu i kobajama. Pored toga, tu su Cezar salata, tortilje, krilca i sve što spada uostalom uz pabsku hranu. Osoblje mi je za nijansu simpatičnije i ljubaznije na Zvezdari, ali zaista su nijanse u pitanju. Kada su kobaje u pitanju, možete da birate da li želite manju ili veću porciju (ja sam se opredelila za manju), i zaista sam preoduševljena. Kobaja je servirana sa prebrancem, i ne zna se šta je ukusnije. Krilca (takođe možete da birate da li želite manju ili veću porciju) su servirana uz pekarski krompir i barbecue sos i takođe su bila preukusna sa hrskavom kožicom koja se topi u ustima. Uz pomfit smo rešile da uzmemo i njihov ljuti sos, ali smo se tu malo zeznule, sos je bio preljut da jednostavno nije mogao da se jede, tako da smo ga ubrzo zamenile za dobri, stari kečap. I naravno da ne zaboravim da pomenem njihove bavarske perece koje su preukusne i uvek sveže. Kada su cene u pitanju zaista su jeftini, te za male pare ovde zaista možete sjajno da se provedete.


Krilca - mala porcija
Bavarska pereca i pomfrit


Kobaja Vrelo sa sirom - mala porcija


Kada su u pitanju piva izbor je ogroman. Vrste točenih piva se malo razlikuju na Vračaru i Zvezdari, dok je izbor flaširanih isti na obe lokacije i malo je reći da je ogroman. Kod točenih piva je interesantno to što pored standardnih mera od 0,3 l i 0,5 l možete da naručite i pivo od 0,4 l, 0,6 l, 0,7 l, 1 l i 2,5 l. Takođe možete da naručite i pintu piva. 


Pivo i pogled iz bašte na Vračaru


Ekipa je uglavnom lokalna, atmosfera je domaćinska, a ja sam presrećna jer sam pronašla još jedno opušteno mesto gde mogu sa društvom da provedem ugodno veče kad god poželim.


Voli vas vaša Gastro policija !!



_____________________________________________________________________________________________


Pivo i kobaja. A pub and a restaurant, as the name suggests. It is located in two Belgrade municipalities, Vracar (my favorite) and Zvezdara. Of course, as a big fan of beer, Gastro police visited both locations, and on this occasion we bring you our impressions in parallel. So let's get to work!

Pivo i kobaja

At Vracar, this pub is located at the beginning of Branicevska street, and there's no way to miss it. Located at the corner of the street, with a big restaurant name board – Pivo i kobaja (in Cyrillic, I give a big plus for that, let`s respect the Serbian alphabet a little) and a mini garden, all of this will simply lure you to at least take a look of what this place is like. If you sit in this little garden, you will face the Church of Saint Sava, which is really relaxing.On the other hand, if you wish to enjoy in a bigger garden, then go to their location at Zvedara, because there is a greater emphasis on the garden. Of course, in both locations, both the interior and the exterior are of the same design. The garden looks like a typical pub garden, wooden tables and chairs in light wood color, and small booths with high seating. The color of dark wood dominates in the inner area and this is one of the few pubs whose interior impressed me. The walls are covered in decorative mugs, photos, signs, decorations and anything else that you can associate with beer in any way. On the tables you can spot the table lamps whose stands are in the form of beer bottles, and in the pub there`s a few Harley Davidson chairs. When it comes to this pub I'd have only one objection, their toilet, which is so small (at Vracar) that although you`re a girl, you'll need to be in semi-squat position during your business there, because it is simply impossible to sit on the toilet (and I am petite girl) . But the one eventually gets used to their small toilet.

Pivo i kobaja at Vracar - interior

Pivo i kobaja at Zvezdara - exterior


As for their menu, the name of the pub itself suggests that here the greatest emphasis is on the beer and the sausages. Besides those, there are Caesar salad, tortillas, chicken wings and basically everything  that belongs to the pub foods. Their staff is a bit nicer and more polite at Zvezdara, but it`s barely noticeable. As for the sausages, you can choose whether you want a small or big portion (I chose a small one), and I was really impressed. The sausage is served with beans, and I can`t decide which one is tastier.The chicken wings (you can also choose whether you want a small or big portion) are served with baked potatoes and barbecue sauce and that also was delicious, crispy skin that melts in your mouth. We decided to order their hot sauce along our  fries, but we made a mistake there, the sauce was too spicy and we just couldn`t eat it, so we soon replaced it with good old ketchup. Of course, not to forget to mention their Bavarian pretzels, which are delicious and always fresh. When it comes to their prices, everything is really cheap and for a small amount of money, you can really spend a great time in here.


Chicken wings - small portion

Bavarian pretzel and fries

Wellhead sausage with cheese - small portion



As for the beer selection, it is huge. The types of beers are a little different between Vracar and Zvezdara, while the selection of bottled beer is the same at both locations, and I can`t stress enough how big the selection is. As for draught beers, it is interesting that in addition to the standard ratios of 0.3 l and 0.5 l, you can order a beer in 0.4 l, 0.6 l, 0.7 l, 1 l and 2.5 l. You can also order a pint of beer.

Beer and the view from the garden at Vracar


The guests are mainly local, the atmosphere is home-like, and I'm happy because I found another normal place where I can spend a pleasant evening with my friends,  whenever I want to.

Love, Gastro police !!


Нема коментара:

Постави коментар