недеља, 25. септембар 2016.

Cantina de Frida

Poslednje dana leta rešila sam da iskoristim u šetnji po keju sa najboljom drugaricom. I tako mic po mic dođosmo do Beton hale, i rešismo da napravimo pauzicu u Cantini de Frida, restoranu u koji sam ranije često dolazila, ali iz nekih nepoznatih razloga odavno nisam. Pa taman da se malo podsetim nekih starih dana.
Cantina de Frida

Cantina de Frida se zaista izdvaja od ostalih restorana u ovom kraju po svojoj autentičnosti. Originalno uređena bašta sa palmama i pogledom na reku daće vam osećaj kao da ste na obali Španije. Enterijer je takođe u skladu sa tom pričom, što i ne čudi s obzirom da je restoran dobio ime po meksičkoj umetnici Fridi Kahlo. Moram da naglasim da je ovo definitivno restoran sa najoriginalnijim toaletom, tako da ako ikada budete svraćali ovde na klopu, nemojte da preskočite i odlazak u toalet (zvuči smešno, ali zaista je tako).

Cantina de Frida - eksterijer
Cantina de Frida - enterijer
Ali da se mi bacimo na najvažniju stvar zbog koje smo ovde - hranu. Kao što je i za očekivati meni je mediteranskog karaktera. Čine ga tapasi i normalne porcije. Izbor tapasa je zaista ogroman, ali posle konsultacije sa konobarom koji je na moje direktno pitanje da li mogu da se najedem ko čovek od toga, odgovorio negativno, odluka je definitivno pala na Frango Asado Con Piri-Piri (otkoštan pileći batak i file mariniran u arisa salsi serviran sa fritiran krompir čipsom i svežim paradajzom) i Ensalada caliente con calamari pulpo (topla salata od grilovanih lignji i hobotnice na salsi od čeri paradajza, kapra i svežeg korijandera). Kada je hrana stigla, prva pomisao mi je bila pa koliki su onda tek tapasi? Ali dobro, aj nije ni veličina porcije najbitnija (tešila sam se), ako ću već da uživam u ukusu. Ali i tu sam bila šokirana. Moju salatu kao da je pravila osoba koja nema blage veze koji su sastojci salate koju sam naručila! U mojoj salati sa lignjama i hobotnicom, od hobotnice sam dobila samo trećinu jednog pipka, a salsa (španski prevod - umak) se sastojala od par polovina svežeg čeri paradajza, malo kapra i cele glavice (ako nije bilo i dve) crvenog luka iseckanog na kockice. Tako da sam za 1150 rsd dobila desetak lignji i dve glavice luka. Ovo je zaista veliki propust ovakvog restorana. Što se tiče bataka, on je bio koliko para (650 rsd) toliko i muzike. Takođe ništa specijalno, ali bar se na tanjiru nalazilo ono što i piše u opisu jela. Tako da se meni večera na kraju svela na hleb koji poslužuju sa ljutim umakom (160 rsd).

Hleb sa ljutim umakom

Ensalada caliente con calamari pulpo

Frango Asado con Piri-Piri

Što se tiče atmosfere ovog restorana, muzika uživo je skoro svako veče (detaljan program po danima možete da pogledate na njihovom sajtu - zaista su ažurni i sve pohvale za to). A kada smo već kod pohvala, sve pohvale i za osoblje koje je zaista vedro i nasmejano sa sve cvetnim motivima na majicama koje prosto ne mogu da vam ne izmame osmeh na lice. Pa da bar odete nasmejani iz ovog restorana, ako već niste siti.

Voli vas vaša Gastro policija!!

http://www.cantinadefrida.com/


_____________________________________________________________________________________________


I decided to spend the last days of summer by taking a stroll along the quay with my best friend. And little by little, we reached Beton hala area, so we decided to take a little break in Cantina de Frida, the restaurant I visited often before, but for no reason, I haven’t been there for a while. Just the right time to remind myself of the good old days.

Cantina de Frida


The authenticity of Cantina de Frida makes this restaurant stand out from all the other restaurants in this area. Originally decorated garden with palm trees and a view of the river, will make you feel like you are somewhere on the coast of Spain. The interior is similar, which is not surprising considering that the restaurant is named after the Mexican artist Frida Kahlo. I must emphasize that this is definitely the restaurant with the most original toilet, so if you ever stop by, do not skip paying a visit to the toilet itself (sounds funny, but trust me).

Cantina de Frida - exterior

Cantina de Frida - interior



But let’s get to the most important thing here - the food. As expected, the menu is of Mediterranean character. It consists of tapas and normal portions. The selection of tapas is really huge, but when I directly asked the waiter whether those tapas are enough to make my stomach full, his answer was no, so after that we decided for Frango Asado con Piri-Piri (boneless chicken drumstick and fillet marinated in arisa salsa, served with potato chips and fresh tomatoes) and Ensalada caliente con calamari pulpo (grilled squids and octopus salad with cherry tomato, capers and fresh coriander). When the food arrived, after seeing my dish, my first thought was: I wonder what the size of tapas is? But well, if the dish is tasty enough, the portion size is not the most important (I consoled myself). But then, another shock. It was like my salad was made by a person who doesn’t  have a clue about the ingredients that go in the salad I ordered! In my salad with calamari and octopus, I only got a third of one octopus tentacle, and salsa (Spanish translation - sauce) consisted of a few halves of fresh cherry tomatoes, few capers and a whole diced red onion (maybe even two). So for 1150 rsd, I got about ten pieces of calamari and two onions.This is a really big mistake of this restaurant. As for the chicken drumstick, you get what you pay for (650 RSD). Also nothing special, but at least, on the plate you can find  every ingredient that was listed in the description of the dish. So, in the end, my dinner came down to the bread that is served with hot sauce (160 RSD).

Bread with hot sauce

Ensalada caliente con calamari pulpo

Frango Asado con Piri-Piri



As for the atmosphere in this restaurant, there is live music almost every night (you can find their daily program in detail on their website, - they update it regularly, big plus for that). The praise goes out to the jolly staff, and when you notice that they are dressed in cute floral T-shirts, you just have to smile. So even though you’re still a bit hungry, at least you leave this place with a smile on your face.

Love, Gastro police !!



5 коментара:

  1. Malo si se vise iskenjala i naljutila mi sefa kuhinje :( ... nastao je haos zbog ovih bljuvotina i lazi... sram te bre bilo . Stidi se

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani, vaš komentar je sasvim dovoljna reklama za restoran koji vodite.
      Pozdrav od Gastro policije!

      Избриши
    2. Frida je postala mesto gde dolaze starlete starletani,bogati matorci itd itd, zbog ne kvalitetne muzike, i kako bi se napali dobrim picem, pozivali i slikali se za društvene mreže, a hrana je manje više nevažna, pa tako i pritisak na kuhinju,kako bi bili bolji,opada,menadžment šef kuhinje i ostali koji vode restoran su krivi za to. A ova osoba je zasigurno dobila otkaz.

      Избриши
  2. Frida je bila i ostala jedinstvena. Zamerka je na pocetne fotografije jer Frida danas tako ne izgleda. To su slike sa pocetka. Vas blog je odlican ali zbog nas koji vas pratimo, odnosno vise zbog onih koji mozda jos uvek nisu posetili taj restoran, trebalo bi da objavljujete iskljucivo originalne slike koje sami napravite. Bas kao sto su slike hrane. Kao sto sam rekao na pocetku jedinstvena, neki ce je voleti drugi pak nece. I to je u redu. Niko ne treba da ide tamo gde mu se ne dopada. Ovaj grad je veliki i ima ogromnu ponudu. Dokaz kvaliteta koji moze biti sigurno bolji, kao uostalom i sve u zivotu, jeste koliko ta ista Frida postoji. Uostalom svako ima pravo na svoje misljenje a misljenja ce uvek biti podeljena. Svakako jeste mesto koje treba posetiti bilo danju bilo nocu a posebno leti zbig ubedljivo najlepse baste kao sto ste i vi napisali.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani, hvala Vam što nas pratite. Mnogo nam znače Vaši predlozi, rado ćemo poslušati Vaš savet. Uvek nam je drago da čujemo kako Vaše, tako i mišljenje svih drugih koji nas prate, jer to i jeste naš cilj - razmena iskustva. Srdačan pozdrav,
      Gastro policija

      Избриши